Batatový guláš – zdravý a rýchly obed

Zdravá mňamka, ktorú sa oplatí ochutnať!

Tento recept som našla na stránke Fitrecepty. Chcela som uvariť niečo iné zo zelenej špargle. I keď štandardne nevarím podľa receptov, skôr „co dum dá“, tentokrát to bola výborná voľba. Jemná indická chuť dáva tomuto jedlu šmrnc. Príprava ti potrvá cca. 30 min.

Čo potrebuješ na prípravu?

  • 1 kg batatových zemiakov
  • 400 g zelenej špargle
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1/2 ČL soli
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ks cibule (alebo šalotka)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1/2 ČL indického korenia Garam Masala
  • 1 ČL mletej kurkumy
  • 1/4 ČL mletej rasce
  • 1/2 ČL kari korenia
  • štipka drvenej čili papričky
  • 100 g baby špenát
  • zelená cibuľka

Príprava je jednoduchá a rýchla:

  1. V hnrci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme očistené a na malé kúsky nakrájané bataty, nakrájanú špargľu (alebo zelené fazuľky), všetky koreniny, soľ, prelisované strúčiky cesnaku, zázvor a zmes restujeme približne 3 minúty. Potom zmes zalejeme kokosovým mliekom a pridáme aj vodu tak, aby boli tekutiny zarovno s obsahom hrnca.
  3. Jedlo varíme za občasného miešania približne 15 minút, kým nebudú bataty a špargľa uvarené do mäkka. Guláš by sa mal po čase trochu zahustiť rozvarenou zeleninou. Pred dokončením ochutnaj a ak máš potrebu pridať viac korenín, dochuť si jedlo podľa seba. Ja som potrebovala s každej koreniny pridať raz toľko ako je uvedené v recepte vyššie.
  4. Ku koncu doň primiešame umytý baby špenát a chvíľu miešame, aby špenát zmäkol.
  5. Batatový guláš je odporúčané podávať s uvarenou jazmínovou ryžou. Ja som ho chutnala už aj s cestovinami, bielou ryžou, či v tortille. Výborný môže byť aj s tofu.

Dobrú chuť ti prajem! Ak Ti bude guláš chutiť, pošli recept ďalej – tak ako ja 🙂

Tina ((DeepEn))

Komentáře

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentáru. Zásady spracovania osobných údajov