Jedlo pre bezlepkáčov, vegánov, vegetariánov a radi si na ňom pochutnajú aj mäsožrúti. Ochutnaj túto dobrotu. Je vyžiadanou súčasťou skoro každej udalosti, na ktorú som pozvaná. Pozor, prudko návykové!
Aj Šarkan ju dostal na raňajky 🙂 Viac o tom nájdeš v Nedeľnej talkshow so Šarkanom.
Z týchto ingrediencií pripravíš niekoľko porcií zdravej večere (cca. 4 – 5 porcií). Samozrejme veľkosť a množstvo porcií závisí od veľkosti zelerovej buľvy.
Zeler nastrúhaš na strúhadle na hrubšie rezance. Pridáš mak, agáve sirup a pár kvapiek citrónu alebo citrusového esenciálneho oleja, podľa chute. Všetko spolu dobre premiešaš a necháš odstáť min. 30 min.. Chute sa spolu prepoja a zelerová chuť sa z rezancov úplne vytratí. Doslovne! Táto dobrota chutí ako rezance s makom a je bezlepková.
Ak si alergický/á na zeler, môžeš ho nahradiť jablkom. V prípade jablkových rezancov odporúčam použiť agáve sirup (nie je tak sladký) alebo primiešať menšiu porciu medu.
Odporúčaný pomer surovín pri jablkových rezancoch na 1 porciu je:
Zeler obsahuje vitamíny C, A, K, B, E a preto je ideálnym nástrojom pre posilnenie imunity.
Želám Ti dobrú chuť.
Pozor na závislosť! Ja som sa už zelerových rezancov prejedla. Aktuálne zvládam zjesť len jablkové. Zelerové však naďalej pripravujem pre svojich zelerovo-závislých priateľov a známych.
Tina